PROFIL AIA PUBLIC TAKAFUL

PROFIL KORPORAT 

AIA PUBLIC Takaful Bhd. (AIA PUBLIC) dimiliki secara bersama oleh AIA Co. Ltd. (AIA), Public Bank Berhad (PBB) dan Public Islamic Bank Berhad (sebuah anak syarikat milik penuh PBB). Diperbadankan pada 11 Mac 2011, AIA PUBLIC memanfaatkan kedudukan AIA dan Kumpulan PBB sebagai peneraju dengan rangkaian infrastruktur dan edaran yang kukuh dalam industri insurans dan perbankan untuk memacu pertumbuhan dan meningkatkan penembusan Takaful Keluarga dalam pasaran domestik. AIA PUBLIC beriltizam untuk menawarkan penyelesaian Syariah yang sesuai bagi memenuhi keperluan di sepanjang peringkat kehidupan pelanggan.Chief Executive Officer, AIA PUBLIC Takaful Bhd.

Encik Elmie telah dilantik untuk mengetuai perniagaan Takaful Keluarga pada tahun 2014, dengan tujuan untuk menjadikan AIA PUBLIC satu daripada Operator Takaful yang paling cepat berkembang di Malaysia.
Tanggungjawab utama beliau ialah untuk mendorong inovasi produk dan kadar penembusan Takaful di kalangan segmen Bumi dengan memanfaatkan kedudukan utama serta rangkaian pengedaran dan infrastruktur AIA dan Public Bank Berhad.
Disclaimer: "Kami merupakan ejen bawah agensi yang mewakili Syarikat AIA Public Takaful Bhd. Maklumat di dalam website ini hanyalah penerangan ringkas. Sila layari web rasmi untuk maklumat terperinci di www.aia.com.my

2 comments:

Daftar Takaful AIA & Medical Card Keluarga. Powered by Blogger.