MEDICAL CARD / KAD PERUBATAN INDIVIDU

MEDICAL CARD / KAD PERUBATAN UNTUK PERSONAL INDIVIDU (LELAKI DAN PEREMPUAN) A-LIFE LINK-i


 
Kenapa Pilih AIA Takaful Medical Card 
----------------------------------------------------------------------

[✔] Premium MURAH dengan Coverage TINGGI 
[✔] HAD PERLINDUNGAN SETAHUN YANG TINGGI adalah bermula RM100,000. 
[✔] TIADA HAD LIMIT SEUMUR HIDUP, AIA Takaful akan menanggung walaupun RM30,000,000 (RM30 juta)...mahupun lebih lagi. Bil perubatan semakin meningkat saban tahun. Maka, anda tak perlu risau lagi.
[✔] TIADA DEPOSIT Kemasukan Hospital
[✔] TIADA KO-TAKAFUL/ CO-PAYMENT 100% ditanggung AIA Public Takaful. 
[✔] Kemudahan SWIPE Facility pada Medical Card 
[✔] Customer Service & Guarantee Letter 24 Hour
[✔] GUARANTEE RENEWAL (Pembaharuan Terjamin) sehingga umur 100 tahun
[✔] Anda DIJAMIN masuk dan keluar ward dengan PERCUMA!
[✔] 86 Panel Hospital Pakar Swasta di Seluruh Malaysia
[✔] PELEPASAN CUKAI – sijil ini boleh melayakkan anda untuk mendapat pelepasan cukai sehingga RM3000
[✔] Worldwide International Coverage
[✔] ELAUN TUNAI HARIAN di hospital kerajaan. Sehari adalah RM100
[✔] POLISI BERSAMA-SAMA TAKAFUL HAYAT+SIMPANAN
[✔] ELAUN HARIAN PENJAGA sehari RM 90 hingga RM 130 (Makan dan minum penginapan untuk penjaga semasa menemani anda didalam wad)


PS : Maklumat di sini adalah sekadar penerangan ringkas ciri-ciri utama produk dan tepat ketika ia dimasukkan. Hubungi saya untuk butiran lanjut atau terma-terma dan syarat-syarat yang tepat ATAU mengisi QUOTATION FORM .


1.Pelan 150 bermaksud Harga Bilik Wad di hospital (admitted) adalah berharga RM150 dan mengikut pakej manfaatnya.
2.Pelan 200 bermaksud Harga Bilik Wad di hospital (admitted) adalah berharga RM200 dan mengikut pakej manfaatnya.
3.Pelan 250 bermaksud Harga Bilik Wad di hospital (admitted) adalah berharga RM250 dan mengikut pakej manfaatnya.

*Harga bilik berbeza mengikut Hospital
** Harga bilik berkemungkinan meningkat naik
*** Jika anda ingin upgrade bilik, anda hanya perlu membayar PERBEZAAN HARGA (antara harga pelan anda dan harga bilik hospital) sahaja. Tiada PENALTI. 

--------------------------------------------------------------------------------
A-LifeLink-i

Pelan Investment-Linked (Pampasan + Kad Perubatan + Simpanan)

Pelan Investment-Linked A-LifeLink-i adalah pelan perlindungan yang terbaik dan komprehensif untuk anda serta keluarga.

Pelan ini menggabungkan manfaat-manfaat perlindungan berupa Pampasan, Kad Perubatan (Medical Card) serta Potensi Pulangan dari Simpanan. Perlindungan yang ditawarkan terdiri dari PERLINDUNGAN ASAS dan beberapa bentuk PERLINDUNGAN PILIHAN seperti berikut:

PERLINDUNGAN ASAS

Perlindungan Kematian atau Hilang Upaya Kekal Menyeluruh (HUK) atas sebarang sebab atau punca – Death / Total Permanent Disability (TPD). Jumlah perlindungan bertambah setiap tahun (Increasing Sum Covered) melalui Bonus Tahunan sebanyak 1% dari Jumlah Perlindungan Asas bermula tahun ke-2 sijil sehingga maksimum 120%.

PERLINDUNGAN PILIHAN

Perlindungan Kemalangan. Dua (2) jenis pelan :

A-Plus AccidentShield-i
A-Plus TotalAccidentShield-i (berserta Elaun MC mingguan & Bil Rawatan Perubatan akibat kemalangan)
Perlindungan Penyakit Kritikal. Empat (4) jenis pelan :
A-Plus CriticalCare-i
A-Plus Multi CriticalCare-i (up to 3 critical illness events)
A-Plus Early CriticalCare-i (early diagnosis of critical illness)
A-Plus GenNext-i (perlindungan untuk golongan muda)
Perlindungan Perubatan. Empat (4) jenis pelan :
A-Plus Venuz-i (Female Illnesses, Treatment & Wellbeing)
A-Plus VenuzExtra-i (Female Illnesses, Treatment, Wellbeing & Maternity)
A-Plus HospitalIncomeExtra-i (Elaun Hospital dari RM50 sehari hingga RM400 sehari, dalam gandaan RM50)
A-Plus Med-i (untuk bil rawatan kemasukan ke hospital). Menawarkan pakej Kad Perubatan (Medical Card) untuk Individu atau berserta Ahli Keluarga dalam satu (1) sijil/policy. TIADA HAD Seumur Hidup, TIADA Ko-Takaful dan memudahkan proses kemasukan serta discharge di kesemua hospital panel melalui hassle-free “Just Swipe” hospital admissions. Anda boleh memilih salah satu dari tujuh (7) jenis pelan dengan senarai manfaat terperincinya seperti berikut:

Medical Card (Investment-Linked Rider) Benefits
Perlindungan Pendapatan Sara Hidup sehingga umur 75 tahun jika anda ditakdirkan Hilang Upaya Kekal Menyeluruh (HUK) / Total Permanent Disability (TPD). Satu (1) jenis pelan iaitu:
A-Plus Disability Cash-i. Menawarkan pendapatan tahunan maksimum sehingga 10% dari Jumlah Perlindungan Asas (10% of basic sum covered) atau minimum RM1,200 tertakluk kepada syarat-syarat tertentu.

Perlindungan Waiver atau Pengecualian Bayaran Sumbangan (Contribution). Dua (2) jenis pelan:

A-Plus WaiverExtra-i. Jika berlaku ke atas diri anda dua (2) perkara: ¹Hilang Upaya Kekal Menyeluruh (HUK/TPD) / ²di’diagnosed’ menghidapi salah satu dari 36 jenis Penyakit Kritikal (stage 3) atau menjalani pembedahan yang dilindungi, sumbangan (contribution) yang anda bayar setiap bulan untuk pelan ini akan diteruskan oleh AIA PUBLIC Takaful. Pelan Investment-Linked ini akan terus melindungi anda seperti biasa, malah jumlah simpanan anda di dalam pelan ini juga akan terus bertambah, walaupun anda tidak lagi membuat sumbangan bulanan. Syarikat yang akan meneruskan sumbangan bulanan bagi pihak anda.
A-Plus PayorExtra-i. Sekiranya anda sebagai Ibubapa mengambil pelan Investment-Linked ini untuk anak tersayang, jika berlaku ke atas diri anda tiga (3) perkara: ¹Kematian / ²Hilang Upaya Kekal Menyeluruh (HUK/TPD) / ³di’diagnosed’ menghidapi salah satu dari 36 jenis Penyakit Kritikal (stage 3) atau menjalani pembedahan yang dilindungi, sumbangan (contribution) bulanan akan diteruskan oleh AIA PUBLIC Takaful. Pelan Investment-Linked ini akan terus melindungi anak anda seperti biasa, malah jumlah simpanan beliau di dalam pelan ini juga akan terus bertambah. Simpanan terkumpul boleh digunakan oleh anak anda untuk menampung kos pengajian di institusi pengajian tinggi. Oleh itu pelan perlindungan Investment Linked ini menjadi suatu perancangan yang sangat bagus untuk masa depan pendidikan anak.

Potensi Pulangan dari Simpanan/Pelaburan. Simpanan di dalam pelan perlindungan Investment-Linked A-LifeLink-i ini juga akan berkembang dan berpotensi untuk memberikan pulangan yang bagus di dalam tempoh jangka panjang. Walau bagaimanapun, anda perlu INGAT, objektif utama mengambil pelan takaful adalah untuk Perlindungan dan BUKANNYA Simpanan. Nilai simpanan bersih terkumpul yang anda akan perolehi selepas suatu tempoh tertentu adalah selepas ditolak caj-caj yang diperlukan untuk cover perlindungan yang anda ambil.

Berikut adalah beberapa contoh sebutharga Pelan Investment-Linked A-LifeLink-i. Sebutharga ini adalah untuk lelaki yang berumur 30 tahun, tidak merokok serta bekerja di dalam bidang pentadbiran di pejabat:
Quotations for Male Age 30.


Harga bagi sumbangan (contribution) bulanan yang anda perlu bayar adalah berbeza-beza mengikut umur, jantina, status merokok, risiko pekerjaan, jenis serta jumlah perlindungan yang anda ambil. Sumbangan bulanan minimum bagi Pelan Investment-Linked A-LifeLink-i ini adalah RM150 sebulan.

MOHON TAKAFUL AIA SEKARANG . KLIK GAMBAR DIBAWAH UNTUK QUOTATION PERCUMA!! ATAU HUBUNGI SAYA DI SINI

http://daftartakaful.blogspot.my/p/mohon-takaful-medical-card-sekarang.html

Info lanjut, brosur dan video mengenai produk ini juga boleh juga diperoleh di laman web rasmi AIA Public Takaful dengan cara klik capaian di bawah:

https://www.aia.com.my/en/our-products/life-protection/a-life-link.html

------------------------------------------------------------------------------


MEDICAL CARD / KAD PERUBATAN STANDALONE (PERLINDUNGAN SAHAJA TANPA SIMPANAN) UNTUK PERSONAL INDIVIDU (LELAKI DAN PEREMPUAN) A-LIFE MEDIK FAMILIKenapa Pilih AIA Takaful Medical Card 
-------------------------------------------------------------------------------------------------

[✔] Premium MURAH dengan Coverage TINGGI 
[✔] HAD PERLINDUNGAN SETAHUN YANG TINGGI adalah RM150,000. 
[✔] TIADA PERKONGSIAN LIMIT TAHUNAN bagi pakej keluarga. Setiap ahli mempunyai limit tahunan masing-masing. Jika anda mengambil pakej bapa + ibu + 4 orang anak (6 orang keseluruhannya), maka limit tahunan adalah RM150,000 x 6 = RM900,000.
[✔] TIADA HAD LIMIT SEUMUR HIDUP, AIA Takaful akan menanggung walaupun RM30,000,000 (RM30 juta)...mahupun lebih lagi. Bil perubatan semakin meningkat saban tahun. Maka, anda tak perlu risau lagi.
[✔] Kemudahan SWIPE Facility pada Medical Card 
[✔] Customer Service & Guarantee Letter 24 Hour
[✔] GUARANTEE RENEWAL (Pembaharuan Terjamin) sehingga umur 100 tahun
[✔] 99 Panel Hospital Pakar Swasta di Seluruh Malaysia
[✔] PELEPASAN CUKAI – sijil ini boleh melayakkan anda untuk mendapat pelepasan cukai sehingga RM3000
[✔] Worldwide International Coverage
[✔] TIADA KEWAJIPAN MENGAMBIL POLISI TAKAFUL HAYAT
[✔] ELAUN HARIAN PENJAGA sehari  AS CHARGED (Makan dan minum penginapan untuk penjaga semasa menemani anda didalam wad)

PS : Maklumat di sini adalah sekadar penerangan ringkas ciri-ciri utama produk dan tepat ketika ia dimasukkan. Hubungi saya untuk butiran lanjut atau terma-terma dan syarat-syarat yang tepat ATAU mengisi QUOTATION FORM .Pelan 150 bermaksud Harga Bilik Wad di hospital (admitted) adalah berharga RM150 dan mengikut pakej manfaatnya.


*Harga bilik berbeza mengikut Hospital
** Harga bilik berkemungkinan meningkat naik
*** Jika anda ingin upgrade bilik, anda hanya perlu membayar PERBEZAAN HARGA (antara harga pelan anda dan harga bilik hospital) sahaja. Tiada PENALTI

MOHON TAKAFUL AIA SEKARANG . KLIK GAMBAR DIBAWAH UNTUK QUOTATION PERCUMA!! ATAU HUBUNGI SAYA DI SINI

http://daftartakaful.blogspot.my/p/mohon-takaful-medical-card-sekarang.htmlDisclaimer: "Kami merupakan ejen bawah agensi yang mewakili Syarikat AIA Public Takaful Bhd. Maklumat di dalam website ini hanyalah penerangan ringkas. Sila layari web rasmi untuk maklumat terperinci di www.aia.com.my


Info lanjut, brosur dan video mengenai produk ini juga boleh juga diperoleh di laman web rasmi AIA Public Takaful dengan cara klik capaian di bawah:

https://www.aia.com.my/en/our-products/medical-protection/a-life-medik-famili.html

0 comments:

Post a Comment

Daftar Takaful AIA & Medical Card Keluarga. Powered by Blogger.