PAKEJ TAKAFUL UNTUK SYARIKAT DAN KORPORAT (SME PLATINUM-i)

PLAN SME PLATINUM-i (Perlindungan Pekerja)

Skim Takaful Secara Berkelompok

Assalamualaikum Semua !!! 

Syukur Alhamdulillah AIA Public Takaful semakin Sohor Kini di Malaysia!!!

Memperkenal Pelan Terbaru 2018 yang mampu memberikan manfaat untuk para pekerja iaitu:

Pelan SME (Small Medium Enterprise)  Platinum i khas untuk perlindungan para pekerja.

Sebagai majikan, anda tentu sedar bahawa pekerja anda adalah nadi utama syarikat anda bukan? Jadi adalah amat penting untuk menjaga kepentingan pekerja anda. Dengan menyertai pelan SME Syarikat/ Company kami, anda dapat memastikan kebajikan para pekerja anda terpelihara.

Untuk pengetahuan anda, pelan ini direka untuk menguruskan pelan-pelan manfaat pekerja dalam industri kecil dan sederhana; terutamanya untuk 5-100 orang pekerja dan ke atas. Ia merangkumi semua keperluan manfaat pekerja anda, menyediakan perlindungan maksimum untuk keadaan yang tidak dijangka seperti kematian/ kehilangan upaya, penyakit kritikal, dan kos perubatan yang makin meningkat. 

Berikut adalah manfaat-manfaat bagi AIA PUBLIC TAKAFUL: PLAN SME PLATINUM-i 

Manfaat Asas Perubatan
Kemasukan Hospital- Kami menyediakan pelan kemasukan hospital untuk penjagaan para pekerja anda. Terdapat 6 pelan mampu milik yang menarik dengan had keseluruhan tahunan bermula dari RM20,000 hingga ke RM200,000. Ia dapat memberi anda pilihan untuk menyediakan pelan yang paling sesuai untuk pekerja anda. 

Manfaat Asas Takaful Bertempoh Kumpulan
Manfaat Takaful Bertempoh- Manfaat ini memberi perlindungan kewangan kepada para pekerja anda sekiranya berlaku kematian yang tidak dijangka.

Kehilangan Upaya Kekal dan Menyeluruh- Sekiranya pekerja anda hilang upaya disebabkan oleh kecederaan atau penyakit, bayaran manfaat daripada manfaat ini dapat mengurangkan beban kewangan yang ditanggung pada masa tersebut.

Kehilangan Upaya Kekal Sebahagian- Manfaat ini akan dibayar mengikut Skala Pampasan sekiranya berlaku kehilangan upaya kekal sebahagian yang disebabkan oleh penyakit atau kemalangan.

Manfaat Perubatan Pilihan
Penjagaan Pesakit Luar- Rider ini memberi perlindungan perubatan pesakit luar bagi kedua-dua klinik panel GP dan pakar. Dengan menyertai rider ini, pekerja anda (dan tanggungannya, jika ada) akan menikmati kemudahan penjagaan perubatan pesakit luar yang berkualiti. Berserta pelan kemasukan ke hospital, pekerja anda akan menikmati perlindungan penjagaan kesihatan yang komprehensif.

Manfaat Takaful Bertempoh Kumpulan Pilihan
Penyakit Kritikal- Penyakit yang serius boleh menyebabkan beban kewangan kepada pekerja anda. Selepas diagnosis penyakit kritikal, manfaat akan dibayar untuk membantu mengurangkan beban kewangan.

Manfaat Lain
  • Akses untuk penjagaan perubatan tanpa bayaran tunai
  • Rangkaian pembekal perubatan
  • Pusat Panggilan 24 jam
  • Pelan yang fleksibel
  • Perkongsian lebihan
Jadual di bawah adalah senarai manfaat-manfaat asas untuk Pelan SME PLATINUM-i :
Disclaimer: "Kami merupakan ejen bawah agensi yang mewakili Syarikat AIA Public Takaful Bhd. Maklumat di dalam website ini hanyalah penerangan ringkas. Sila layari web rasmi untuk maklumat terperinci di www.aia.com.my

0 comments:

Post a Comment

Daftar Takaful AIA & Medical Card Keluarga. Powered by Blogger.