MEDICAL CARD + INVESTMENT LINK (ALLi)


A. KONSEP

Pelan A-Life Link-i (ALLi) ni paling bagus sekali ambik kalau nak apply medical card, sebab pelan ni include sekali saving dan investment. Pelan ALLi ni sebenarnya pelan asas (pokok) dimana semua rider-rider tambahan (ranting dan daun) boleh attach sekali dalam pelan ni.

  • Rider tu apa?
- Rider ialah sejenis aksesori tambahan yang hanya available untuk pelan ALLi sahaja. Contoh, pelan ALLi ibarat macam handphone dan rider ialah aksesori tambahan seperti screen protector, casing atau sticker.

  • Apa beza pelan ALLi dengan pelan Medical Card A-Life Med Regular-i (AMRi)?
- Pelan AMRi ialah salah satu rider AIA yang attach dalam pelan ALLi dimana pelan ini yang akan cover semua kos rawatan hospital. Dalam banyak-banyak rider, hanya pelan AMRi sahaja satu-satunya rider yang boleh dibeli secara sendirian, sebab tu pelan AMRi dipanggil 'Medical Card Stand-Alone'. Untuk rider-rider lain, WAJIB di-attach-kan dengan pelan ALLi sekali.


B. HARGA PELAN ALLi

Harga pelan ALLi bergantung kepada umur dan pekerjaan client, jumlah nilai pampasan dan tambahan rider-rider lain. Pelan ini juga terbuka untuk bujang, pasangan dan family seperti pelan AMRi.

Contoh harga untuk lelaki berumur 25 tahun dengan bajet RM150, anda akan dapat :

1. Limit tahunan medical card - RM100,000
2. Limit seumur hidup medical card - UNLIMITED
3. Harga bilik R&B - RM150/hari
4. Elaun hospital swasta - RM100/hari
5. Pampasan duit akibat kematian/ hilang upaya kekal - RM80,000
6. Anggaran simpanan dalam 30 tahun - RM35,000


Pelan ALLi sangat-sangat-sangat fleksibel. Kalau anda tak suka bilik RM150/hari, kami boleh cuba kurangkan pampasan dll untuk dapatkan bilik RM200/hari dengan bajet yang sama, ikut kehendak pelanggan dan kesesuaian sistem.

Perlu diingatkan bahawa jika umur semakin meningkat, maka harga pelan sama naik seiring dengan umur ya.



Klik  untuk mengisi borang untuk dapatkan quotation harga pelan ALLi



C. BENEFIT PELAN ALLi


1. Medical Card untuk Perlindungan Kos Rawatan Hospital

- Semua benefit medical card sama seperti pelan AMRi. Klik sini untuk membaca benefit medical card AIA >> PELAN AMRi MEDICAL CARD STANDALONE 


2. Perlindungan Hayat / Hilang Upaya Kekal


- Pampasan wang sebanyak paling minimum RM20,000 dan ke atas  (mengikut pelan) untuk keluarga tercinta sekiranya anda sudah tiada dalam dunia atau sekiranya anda disahkan hilang upaya kekal (bed-ridden).


3. Pelaburan dan Simpanan


- Untung siapa yang ambil pelan ALLi ni sebab secara tak langsung anda dah ada simpanan masa depansebab nak tunggu menyimpan dalam tabung memang sentiasa kena korek je kan. Simpanan ni pun boleh membantu untuk cover sementara daripada polisi lapsed bila anda terlambat/ terlupa bayar premium bulanan.


4. Tiada Kenaikan Harga Sehingga Umur 65 / 80 / 100

- Kadar inflasi untuk kos perubatan di Malaysia memang sangat tinggi. Kalau zaman dulu saya ambil insurans pada tahun 2010 bayaran premium hanya RM100 sebulan, tahun 2017 ni minimum premium je dah RM150. Kalau you tunggu nak survey2 sampai tahun 2020 mungkin premium minimum dah naik sampai RM250 agaknya. 

Khas untuk pelan ALLi sahajaharga premium bulanan MAINTAIN ikut harga semasa register sehingga umur 65 tahun. Kalau nak sampai 80 atau 100 tahun, mungkin harga pelan lebih mahal sedikit, still semua ikut bajet client.


Pelan AMRi tiada benefit ini. Kenaikan harga mengikut umur client. Contoh kalau client sign up AMRi pada umur 20 tahun, harga premium ialah RM67. Pada umur 30 tahun, harga premium akan jadi RM73. 


Nak selamat sign up lah ALLi, tak rugi pun sebab kalau harga semasa client time tu harga medical card murah, semua duit tambahan akan ditolak jadi simpanan.


5. Pelan Pendidikan Anak-Anak


- Untuk ibu bapa yang nak benefit hospitalisation sambil2 menabung untuk pendidikan anak-anak pada masa depan, pelan ALLi paling sesuai dengan kehendak anda. Jom hadam contoh kes di bawah :

Harga Medical Card AMRi untuk Perempuan
1. Umur 1 tahun = RM77.38
2. Umur 6 tahun = RM67
3. Umur 11 tahun  = RM54
4. Umur 16 tahun = RM67

'Lebih baik ambil pelan Medical Card AMRi je kan? Murah' 

Rugi sebenarnya. Medical card memang bagus untuk perlindungan hospital tapi simpanan zero, duit hangus. So better ambil pelan ALLi. Walaupun minimum pelan ALLi RM150, tapi dalam pelan ni memang dah siap ada rider simpanandicampur lagi dengan baki lebihan daripada harga medical card tadi kalau umur anak 11 tahun, DOUBLE jadinya. Best kan? Anda memang tak rugi!



5. Rider-rider Tambahan

- Antara rider yang paling popular pilihan client ialah :

  • A-Plus Hospital Income-i ---> Elaun harian ketika warded di hospital swasta

  • A-Plus Waiver Extra-i ---> Pelan anda akan menjadi PERCUMA sekiranya anda disahkan menghidap salah satu daripada 36 jenis penyakit kritikal pilihan AIA. Semua premium bulanan akan ditanggung AIA sehingga polisi tamat.

  • A-Plus Med Booster-i ---> Pelan ini akan meningkatkan limit tahunan medical card sehingga RM1.5juta setahunkos rawatan pesakit luar untuk dialisis buah pinggang dan chemo kanser ditambah sebanyak 2x ganda daripada jumlah coverage asal pelan, bonus tambahan coverage harga bilik sebanyak 20% setiap 2 tahun (contoh : harga bilik sekarang RM200, jika tiada claim dibuat, 2 tahun kemudian akan dapat harga bilik sebanyak RM240 dan seterusnya) dan tanggungan kos rawatan pesakit luar untuk DEMAM DENGGI sehingga RM5000

  • A-Plus Payor Extra-i ---> Pelan ini untuk ibu bapa yang ambil pelan ALLi untuk anak-anak. Sekiranya parents selaku pembayar polisi meninggal dunia atau hilang upaya kekal, AIA akan tolong bayarkan premium bulanan sehingga anak berumur 25 tahun.


Sila WhatsApp uuntuk keterangan lanjut.

=====================================

PROMOSI HEBAT

*Dapatkan Medical Card Pakej Keluarga Lengkap A-LifeLink (6 kad 1 setiap seorang berjumlah RM 100k setiap kad). Dengan harga bermula RM345 sebulan sahaja.

[✔]KOMPREHENSIF LAGI LENGKAP (SAVING+KHAIRAT+MEDICAL CARD)
[✔]TIADA KENAIKAN HARGA PREMIUM
[✔]MEDICAL CARD KELUARGA TERBAIK DAN TERMURAH DALAM PASARAN

Untuk sebarang pertanyaan dan dapatkan quotation percuma.  

Sila WhatsApp ke: www.wasap.my/60133942197/SayaInginTahuLebihLanjutBerkenaanMedicalCardAia


PROMOSI REBAT RM 100 BAGI 100 PELANGGAN TERAWAL


A-LifeLink

0 comments:

Post a Comment

Daftar Takaful AIA & Medical Card Keluarga. Powered by Blogger.